Sök
Sök
Mina sidor

Renovering

Utförs enligt besiktning efter godkännande av Salabostäder.

Önskar du få din lägenhet besiktad hör du av dig till Salabostäders kundtjänst för tidbokning.
Du kan även maila oss på info@salabostader.se så återkommer vi med en tid.

Enligt besiktning


I protokollet står vad ny eller nuvarande hyresgäst får renoverat. Beställningen är upp till hyresgästen att göra via kundtjänst.

Det är tillåtet att renovera själv som hyresgäst om det är fackmannamässigt utfört.

Renoveringar måste även kunna återställas den dag du bestämmer dig för att flytta ut, ifall Salabostäder inte godkänner den vid avflyttningsbesiktningen.

Ombyggnation bör du undvika.

Målning på tapet godkänns inte! Debiteras vid flytt.

Att tänka på som hyresgäst när hantverkare utför arbeten i lägenheten.

Tapetsering & målning

Innan hantverkarna kommer och tapetserar eller målar så måste ni ta ner allt från väggarna och skjuta in möbler i mitten av rummet. Det ska vara minst 1,5 meter från vägg till möbler.  Bredden på de möbler som är kvar i rummet för inte överstiga 1,5 meter. I mindre rum, smalare än 3 meter är det nödvändigt att flytta ut alla möbler.

Om det finns kablar på golvlister, socklar eller dörrfoder så ska de demonteras, dock inte strömförande kablar till vägguttag. Väggarna som ska målas/tapetseras ska vara rentorkade och eventuella klistermärken/dekaler/affischer ska vara borttagna. Tänk även på att ta ner gardiner, plocka bort blommor och andra lösa föremål.

Golv & badrum

Innan hantverkarna kommer för att lägga nya golv eller att badrummet ska göras om så måste alla möbler ur de rummen. Ni ska även ta bort kablar som sitter fast på golvlister, dock inte strömförande kablar till vägguttag. Om ni har tvätt- diskmaskin eller torktumlare som ni själva installerat måste ni själva koppla ur dem och flytta dessa ut från badrum eller kök.

Är detta inte gjort när hantverkarna kommer debiteras ni för kostnaderna. Detta gäller även om ni måste be Salabostäders personal om hjälp.