Sök
Sök
Mina sidor

Störningar i boendet


Det finns olika saker som kan upplevas som störande. Det är inte alltid som grannarna vet själva att de stör. Därför uppskattas det ofta att man som granne vänligt säger till innan man kontaktar hyresvärden.

Störningar såsom oväsen genom att spela hög musik, användning av tvätt- eller diskmaskin nattetid, lägenhetsrenovering efter 22.00, ha hög volym på TVn eller gapa och skrika är inte tillåtet. Tänk på att du ansvarar för om dina gäster stör - både i trapphuser, på gården och i lägenheten. Skall du ha fest meddelar du grannarna i förväg, vilket oftast förebygger irritation. Det innebär däremot inte att det är ok att störa grannarna obegränsat.

Uppfattar du att det är bråk i en grannlägenhet ringer du polisen. Det är mycket viktigt att du gör det eftersom det kan innebära att du hjälper någon som far illa.

Vid störningar i boendet kontakta vår bostadssociala samordnare på
tfn: 0224-858 08 eller via e-post.

Sedan 1 april 2013 har Securitas hand om vår störningsjour. De hjälper dig om något inträffar efter kontorstid och som du inte kan lösa på egen hand. Den störande debiteras med 1375 kr, om Securitas konstaterar utryckningen varit befogad. Hyresgäst som återkommande stör grannar, riskerar att förlora sitt hyreskontrakt.

Telefonnummer till Securitas störningsjour, 010-470 57 69.

 


Broschyr Trivsel SABO
Broschyr från SABO (pdf)