Sök
Sök
Mina sidor

Underhåll


Från och med nu sker beställning av det hyresgäststyrda lägenhetsunderhållet via Mina Sidor på salabostader.se

Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll (HLU)

Information om lägenhetsunderhållet för din lägenhet hittar du på Mina sidor under fliken underhåll.

Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll (HLU) innebär att du som hyresgäst är med och bestämmer när du vill ha vissa delar av underhållet utfört i din lägenhet. På Mina sidor står det när renoveringen är utförd senast och när det är dags för nästa gång.

Väljer du att beställa något som egentligen inte är dags att utföra, utan som har några år kvar enligt planeringen, faktureras du den summan som står i kolumnen "kostnad för tidigare underhåll". Beställningen måste då lämnas direkt till kundtjänst på Salabostäder och betalas innan Salabostäder lägger beställningen till entreprenör.

När det finns så kallad underhållsrabatt på din hyra betyder det att något i din lägenhet är "utgånget i tid" och därför är dags att renovera.

Du som hyresgäst väljer om du vill beställa renovering eller behålla rabatten. Underhållsrabatt beräknas per utrymme och per månad vilker gör att summan på din hyresavi kan skilja från en månad till en annan om något är renoverat nyligen eller tvärtom om något blivit dags att renovera.

Eventuell rabatt som finns försvinner när renoveringen är utförd enligt din beställning.  

Önskar du beställa något fyller du i produktnumret för ditt val i noteringsrutan under HLU-beställningen på Mina Sidor.

Har du inte tillgång till Mina Sidor går blanketten att hämta på Salabostäders kontor.  

Underhållsarbetet utförs under hela året. Det innebär att om du t ex lämnar din beställning i januari, så kan det bli så att renoveringen utförs senare under året och inte på en gång när beställningen kommer in.

Vitvaror, parkett och våtrum (badrum, toalett etc) är inte med i hyresgäststyrda underhållet, det utförs efter besiktning av salabostäder. Naturligtvis sker renovering utifrån besiktning när behov finns även på tapeter och golv. Du hör då av dig när som helst under året om du önskar få din lägenhet besiktad och utifrån det eventuellt kunna beställa renovering som vi bedömer att det finns behov för.