Sök
Sök
Mina sidor

Störningar i boendet

Det finns olika saker som kan upplevas som störande.  Det är inte alltid som grannarna vet själva att de stör. Därför uppskattas det ofta att man som granne vänligt säger till innan man kontaktar hyresvärden. Sunt förnuft, omtanke och hänsyn till sina medmänniskor kommer man långt med!

Grannar
Störningar såsom oväsen genom att spela hög musik, ha hög volym på TVn eller gapa och skrika är inte tillåtet. Tänk på att dina besökare eller du själv visar hänsyn till grannarna även i trapphuset. Skall du ha fest meddelar du grannarna i förväg, vilket oftast förebygger irritation. Det innebär däremot inte att det är ok att störa grannarna obegränsat.

Vet du med dig att du stört grannarna bör du själv ta kontakt med dem och be om ursäkt. Du skapar då en bra relation till dem och de uppfattar dig troigen som en bra granne, förutsatt att det inte blir fortsatta störningar.

Som förälder har du ansvar att förklara för dina ungdomar vad det innebär att bo i lägenhet och ta hänsyn till sina grannar.

Uppfattar du att det är bråk i en grannlägenhet ringer du polisen. Det är mycket viktigt att du gör det eftersom det kan innebära att du hjälper någon som far illa.

Husdjur
Ylande husdjur får inte störa omkringboende. Djur får heller inte rastas eller vistas utan tillsyn i området. Naturligtvis plockar man upp efter sitt djur om de uträttar sina behov!
Hundar och katter hålls kopplade utanför lägenheten.

Vid störningar i boendet kontakta vår bostadssociala samordnare på
tfn: 0224-858 08 eller via e-post.


Broschyr Trivsel SABO
Broschyr från SABO (pdf)