Sök
Sök
Mina sidor

Salabostäder AB har anslutit sig till Allmännyttans digitaliseringsinitiativ

Allmännyttan vill leda digitaliseringen.

Det är en treårig satsning som vill accelerera digitaliseringen i allmännyttan. Initiativet är ett resultat av Allmännyttans digitala agenda som har som mål att bygga upp kompetens för att SABOs medlemsföretag ska bli starkare aktörer, driva utvecklingen i strategiskt viktiga frågor samt stödja digitalisering i medlemsbolagen.

Digitaliseringen är mer än en trend – det är en revolution av affärsmodeller, maktförhållanden, hur vi arbetar och hur vi ser på IT. Därför har SABOs Digitaliseringsråd, bestående av vd:ar från fem medlemsföretag, fått i uppdrag att ta fram en agenda för allmännyttans digitalisering. Detta för att SABO och SABOs medlemmar ska kunna möta de krav, utmaningar och möjligheter som digitaliseringen skapar.  

Målet är att allmännyttan och de bolag som deltar i Digitaliseringsinitiativet ska vara ledande inom digitalisering i fastighetsbranschen och ha gjort vinster inom följande områden inom tre år:

  • att FastAPI* ska, i den mån det är relevant, vara integrerat i alla deltagande bolag och ha genererat en mängd nya tjänster/lösningar från både etablerade och nya aktörer
  • att flera gemensamt utvecklade och/eller upphandlade tjänster/applikationer gynnar bolagen både ekonomiskt och organisatoriskt
  • att deltagande bolag har börjat använda nya affärsmodeller
  • att deltagande bolag ska upplevas attraktiva arbetsgivare bland medarbetare i andra branscher
  • att deltagande bolag ska ha en beslutad strategi och plan för hur bolaget ska möta digitaliseringens utmaningar 

* FastAPI är SABOs standardiserade begreppsmodell för hur mjukvaruprogram ska kommunicera, att allt som rör fastigheten och bostaden heter samma sak oavsett tjänsteleverantör. 

SABOs Digitaliseringsråd:
Ordförande Johan Braw, vd för Sölvesborgshem
Marie Dellhag, nyproduktionschef på MKB
Ulf Rohlén, vd för ÖrebroBostäder
Göran Wallo, vd för Strömstadsbyggen
Anette Sand, vd för Stockholms hem
Jonas Högset, representant från SABO


Mer information om digitaliseringssatsningen finns på:
www.sabo.se/digi

För kontakt och mer information:


Bernard Niglis, tel: 0224-85814

Allmännyttans Digitaliseringsinitiativ