Gratisfestival till Sala

I sommar vankas festligheter i Sala. Gratisfestivalen Putte i Parken arrangeras den 5–6 juli på Lärkans Sportfält. Salabostäder är en av sponsorerna till festivalen.

Putte i Parken arrangeras som en del av Sala Loves, 400-årsjubiléets stora festvecka. Artister som Medina, Lia Larsson och Petra Marklund är klara för festivalen.

– Salabostäder vill bidra till Salas 400-årsjubileum med något som kommer många Salabor till del och därför passar en festival bra, säger Patrik Karlsson, kommunikatör på Salabostäder.

Bra blandning av artister

Vi har pratat med projektledare för Putte i Parken, Emelie Fredriksson. Hon berättar att arbetet med festivalen fortlöper som planerat och det bokas på artister.

– Vi har ett färdigt program som kommer att släppas inom kort. Jag tror att vi har en bra blandning av artister och underhållning som kommer att locka de allra flesta.

Utöver ett fullspäckat scenprogram finns andra aktiviteter att roa sig med. Ett stort tivoli, marknad, food-trucks och ett serveringstält med underhållning och coverband.

– Det kommer serveras massor av spännande mat på området. Jag tror aktiviteterna som finns kommer attrahera även dem som inte är musikintresserade.

Porträttbild på Emelie, projektledare för Putte i Parken

Emelie Fredriksson är projektledare för Putte i Parken.

Duon Medina

Duon Medina är klara för Putte i Parken.

Silverslanten

Under festivalen delas stipendiet Silverslanten ut. Stipendiet har tagits fram av Salabostäder och Sala-Heby Energi tillsammans med kommunens skolchef. Stipendiet finansieras av Salabostäder och Sala-Heby Energi.

– Vi vill stimulera och motivera Salas unga att studera klart, både för deras egen framtid och för våra möjligheter att klara kompetensförsörjning på sikt, säger Patrik.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.