Hallå där Anna Liljeberg

I skogen på andra sidan vägen möter hon allt ifrån mus till varg. Salabostäders nya ekonomichef Anna Liljeberg trivs ute i naturen och njuter av att förgylla middagsbordet med egenplockade svampar och bär.

Anna sitter på huk i en färggrann lövskog tillsammans med sin hund

I början av augusti lämnade Anna Liljeberg sitt jobb i Västerås för att få börja arbeta i Sala, där hon levt hela sitt vuxna liv.

– Jag ville komma hem och nu när jag jobbar på hemmaplan kan jag skapa ett socialt nätverk här i Sala. Det är svårare när man jobbar på annan ort. Dessutom kan jag cykla till jobbet och det har jag aldrig gjort tidigare.

I Västerås jobbade Anna som ekonomichef på tekniktjänsteföretaget Etteplan, ett konsultbolag med drygt 700 anställda. Innan dess arbetade hon under 22 år på Bilia Toyota i Västerås.

Nu tar Anna över rodret som ekonomichef på Salabostäder och hon trivs strålande bra.

– Det är härligt med Salabostäder. Stämningen är familjär och det är ett jättetrevligt gäng. Vi har högt i tak och en öppen dialog, vilket skapar trygghet och ett bra arbetsklimat. Själv är jag lättsam och rak så det passar mig väldigt bra.

Trots att Anna har lång kompetens och erfarenhet av ekonomi finns det mycket nytt för henne att lära sig.

– Just nu känner jag mig som ett vitt blad och ser fram emot att lära känna bolaget. Salabostäder är ett bra och stabilt bolag och det är viktigt för mig. Jag har jobbat inom den privata sfären och nu går jag in i ett kommunalt bolag. Det känns både nytt och spännande, och fastighetsmarknaden är en ny bransch för mig. Jag får en inblick i hur kommunen fungerar och kan engagera mig i vad som är viktigt för Sala som ort.

Som ekonomichef blir Anna en del av ledningsgruppen med övergripande ansvar över ekonomin i bolaget. I arbetsuppgifterna ingår bland annat bokslut, årsredovisningar, ekonomiska strategier, räntesäkringar, rapportering till kommunen och mycket mer.

– Eftersom jag har mycket kompetens och känner mig trygg i rollen som ekonomichef, tänker jag att det finns mycket som jag kan tillföra. Det kan vara nyttigt för Salabostäder med nya tankar utifrån.

Möten i skogen

Anna älskar naturen och bor ute på landet med skogen precis vid huset. Hon lever av naturen och både jagar och fiskar.

– Jag älskar närheten till naturen! Om vi är sugna på svamp eller bär till maten, då går jag ut och plockar lite. Jag är med i jaktlag både i Sala och utanför Tärnsjö och stunderna i skogen ger mycket som kamratskap, nära arbete med hundar, ekologisk mat, lugn och återhämtning från stress när jag har mycket runt omkring mig.

När man jagar är man ofta stilla långa stunder. Då får man uppleva möten med djur som man inte räknar med. Jag har bland annat blivit påsprungen av en näbbmus när jag stod på pass en eftermiddag. Den sprang rätt in i min känga och tittade upp på mig som att den tänkte ”oh shit” och så kilade den i väg.

Jag har också sett vargar på nära håll som smugit runt och varit nyfikna. Det är naturupplevelsen när den är som maxad. Vi har även en sommarstuga vid Vänern där vi gärna åker ut med båten på en skön fisketur.

Fakta

Namn: Anna Liljeberg.
Ålder: 57 år.
Bor: Hus på landet utanför Sala.
Familj: Man och hund. Utflugna barn.

Tycker du att innehållet är bra?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.